ÉS NOTÍCIA l'Entrellat de divendres 16 de març de 2018


El canvi climàtic afecta els mol·luscs de les badies

Cinta Bonet // TORTOSA

El departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de les Terres de l'Ebre ha acollit, aquest dimarts, la jornada tècnica on s'han donat a conèixer els primer resultats del projecte sobre la badia del Fangar per a la gestió de les activitats aqüícoles i de marisqueig. Des de la Universitat Politècnica de Cataluna s'han presentat les primeres dades de circulació d'aigua per definir un model matemàtic predictiu sobre l'intercanvi d'aigües, mentre que l'IRTA ha començat a definir la qualitat de l'aigua i els efectes dels sediments o dels residus fitosanitaris en l'alimentació dels bivalves. El director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, ha destacat el valor d'aquest projecte de “cogestió” endegat fa prop d'un any amb els productors, els centres de recerca i l'administració catalana. Les primeres investigacions de l'IRTA han ajudat a ratificar que l'augment de les temperatures és un fet a combatre en el futur a la badia del Fangar.

Aquests resultats s'alimentaran i es contrastaran els resultats d'una segona fase que ja s'ha iniciat i que acabarà a finals d'aquest any. Tudela ha assegurat que a principis del 2018 hi haurà suficients elements per presentar al sector un model acurat que ajudi a establir “el camí a seguir”.

Els productors estan clarament desanimats pels resultats de les darreres campanyes i pels nous entrebancs amb què han de lluitar, com l'augment de les temperatures pel canvi climàtic o l'aparició de nous depredadors com el cranc blau. Tot i això, han celebrat que el Govern s'hagi posat a treballar per trobar solucions després de tres dècades d'inacció en les quals s'han acumulat els problemes.


Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


PUBLICITAT

La Comissió de Coordinació de Pensionistes de l'Ebre, a PrimeraColumna

DESTAQUEM

"Els tallers de l'escola"

Entrevista a Carlos Bertomeu i Rafel Franch


PUBLICITAT

La joventut i el món del vi

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Teveon.tv utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació