ÉS NOTÍCIA Alumnes del Col·legi Teresià de Tortosa, al Primera Columna


Vaga indefinida dels treballadors d’Agrofruit després de més de dos mesos sense cobrar

Aquest divendres s’ha presentat oficialment la convocatòria de vaga davant del departament de Treball

Cinta Bonet / ACN // TORTOSA

Els problemes amb el pagament als treballadors tornen a Agrofruit Export, la principal empresa exportadora de cítrics del país, ubicada a Tortosa, al polígon industrial Baix Ebre. Dos anys després de superar un concurs de creditors, els treballadors fa més de dos mesos que no cobren la nòmina i han convocat una vaga indefinida a partir del 25 de gener. A la plantilla d'Agrofruit, amb 75 empleats fixes i discontinus, també se'ls deu les pagues extra des del març de l'any passat, és a dir, al menys tres pagues extraordinàries. El secretari general de la Federació d’Indústria, Construcció i Agroalimentària de la UGT a les Terres de l’Ebre, José Luis Calabuig, ha explicat que l’empresa no ha volgut parlar amb el sindicat i el comitè d’empresa.

Aquest divendres s’ha presentat oficialment la convocatòria de vaga davant del departament de Treball. També des de la UGT, Moisès Fabra, ha explicat que dijous vinent hi ha convocada una reunió per una mediació a Treball. Però ja ha advertit que si no s’arriba a cap acord les mobilitzacions tiraran endavant.

Fabra ha lamentat l’afectació que es pugui generar en els productors, però ha insistit que la situació dels treballadors és insostenible.

Agrofruit Export va sortir a finals de 2015 del concurs de creditors al que es va veure arrossegada per una acumulació de deutes de més de 50 milions d'euros, i un patrimoni net negatiu d'uns 30 milions més. El seu exgerent havia ocultat, suposadament, 15 milions d'euros de pèrdues de la companyia amb una facturació fictícia.


Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


PUBLICITAT

Entrevista a Norma Pujol, coordinadora de Joventut a les Terres de l'Ebre

DESTAQUEM

"Els tallers de l'escola"

Entrevista a Carlos Bertomeu i Rafel Franch


PUBLICITAT

La joventut i el món del vi

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Teveon.tv utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació