ÉS NOTÍCIA 'Quina morra!' a Primera Columna


Aixequen les mesures cautelars a l’exdirector general d’Agrofruit

Llum verd per fer efectiu un pagament parcial dels 600.000 euros de la liquidació de la fruita que el grup té pendents amb els productors per la darrera campanya

Gustau Moreno / ACN // TORTOSA

El jutge ha aixecat les mesures cautelars que s’havien imposat a l’exdirector general d’Agrofruit, Xavier Guarner. En un comunicat emès aquest diumenge, l’empresa assegura que el jutge veu que "han decaigut els indicis que podien vincular - a Guarner- en la comissió d'un delicte d'apropiació indeguda i també han desaparegut les sospites de la possible comissió d'un delicte d'alçament de béns".

El grup citrícola està immers en un procés judicial que afecta l'antiga cúpula de l'empresa. A principis de desembre de 2014, un escorcoll policial a les instal·lacions, ordenat pel jutjat número 2 de Tortosa arran la denúncia d'un grup de socis, va acabar amb la detenció i imputació de l'exgerent, Xavier Guarner, i tres directius de l'empresa, Josep Forés, Fernando Ferré i el president, Adolfo Algueró. En el comunicat, Agrofruit assegura que el magistrat al càrrec de les diligències prèvies "ha aixecat, i per tant deixades sense efecte, totes les mesures cautelars". Tot i això, l'exdirector general estava imputat per cinc delictes més: falsedat comptable, administració deslleial o fraudulenta, insolvència punible, contra la hisenda pública i de falsedat documental. Es reconeix, per tant, que la causa continua oberta i segueixen les investigacions.

D’altra banda, l'administrador concursal ha donat llum verd per fer efectiu un pagament parcial dels 600.000 euros de la liquidació de la fruita que el grup Agrofruit té pendents amb els productors per la darrera campanya. Segons s’apunta en el comunicat, el consentiment arriba un cop assolits els "objectius fixats". En concret, s'havia ordenat prioritzar els crèdits amb altres proveïdors externs. En la darrera campanya, Agrofruit va manipular 40 milions de quilos de cítrics en una temporada difícil condicionada pel mal temps i els preus a la baixa.

A més, el grup ha confirmat que Agrofruit i la subministradora Ebrefruit ja han formulat la seva proposta de conveni amb el creditors al jutjat mercantil de Tarragona i anuncien un termini, fins al 15 de setembre, per presentar les adhesions per escrit a algunes de les propostes de pagament que es fan. Mentrestant, per poder superar aquesta fase del procés concursal i eixugar el deute -50 milions segons l'informe de l'administrador-, el grup negocia la incorporació imminent de nous inversors, del mateix sector citrícola o d'àmbits "complementaris", que puguin aportar liquiditat immediata i garantir el compliment del pla de viabilitat.


Google+ | Whatsapp | Facebook | Twitter


PUBLICITAT

La Comissió de Coordinació de Pensionistes de l'Ebre, a PrimeraColumna

DESTAQUEM

"Els tallers de l'escola"

Entrevista a Carlos Bertomeu i Rafel Franch


PUBLICITAT

La joventut i el món del vi

© Doble Columna S.L. | 977 58 80 32 | Av. Remolins, 24 | 43500 TORTOSA
Teveon.tv utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació